Sådan holder du samtalen kørende så den (og du) forbliver interessant
Energien i samtaler
Noget som virker tillokkende på de fleste mennesker, er spænding, entusiasme, glæde, fascination mv. Disse ting er også vigtige elementer i samtaler, hvad enten der er tale om skrift eller tale. Nogle gange kan det dog være rart med lidt inspiration til, hvordan man holder samtalen kørende og spændende over længere tid, især på skrift.
Et tip til at holde en samtale interessant, er bl.a. at huske på at det ikke altid er hvad vi siger, men måden vi siger det på, som gør en forskel - og som kan bane vejen for en fælles historie, som skaber samhørighed og vedblivende spænding. Sigt derfor efter at holde samtalen ‘upbeat’, energisk og ægte. Det betyder bl.a. at det er godt hvis du så vidt muligt er positiv og entusiastisk ift. det, som I snakker om. Det kan være at du netop har mødt din drømmekæreste - håb på dette uden at forvente noget, så skaber du helt naturligt begejstring i dig selv, hvilket du kan bringe ind i samtalen. Hvordan og hvem er du, hvis du lige har mødt drømmeprinsen eller prinsessen? Garanteret den bedste udgave af dig selv. Derudover er det naturligvis vigtigt at holde kommunikationen ægte, så vi ikke lader som om, at vi er nogen eller noget som vi ikke er. Selvom det typisk er bedre at dele sårbare ting i en mundtligt samtale, så er det ikke forbudt at fortælle om ting som man finder udfordrende, i skrevne beskeder. Prioritér dog gerne flirt og interessante samtaler over deciderede tunge emner, når det kommer til beskedudveksling. På denne måde deler du ikke for meget inden relationen er moden til det.
Videosamtale som supplement til den skrevne dialog
Du kan også undgå at samtalerne bliver flade, ved at veksle lidt mellem skrevne beskeder og videosamtaler. Fordelen ved denne afveksling er at videosamtale aktiverer nogle andre sanser og giver nogle andre oplevelser, fordi I her kan både se og høre hinanden. Hvis man er til den generte side, kan man også føre en videosamtale med slukket kamera, så man blot kan høre hinanden, og på denne måde tage det stille og roligt.
I videosamtalen kan du også fremstå mere menneskelig og nærværende, fordi du bl.a. kan bruge tonalitet, åndedræt og kropssprog, som kan give et endnu bedre billede af hvem du er, og som giver mulighed for større kompleksitet og flere nuancer i dine beskeder. Pointen er ikke, at du altid bør bruge videosamtale, men at det er et virkelig godt redskab at bruge fra tid til anden for at skabe kontrast og måske mere liv i samtalerne. På denne måde kan du løfte samtalen, skabe større intimitet, gøre det mere spændende og udtrykke dig selv i flere lag.
Kvalitet over kvantitet
Kvalitet i dine beskeder er vigtigere end kvantitet. Derfor er det meget vigtigere at du skriver omhyggelige eller gode beskeder, snarere end mange beskeder. Sørg altid for at være nærværende og til stede når I skriver eller videochatter sammen. Det kan du fx være ved at være opmærksom på det den anden fortæller, og ved at være kreativ i din måde at udtrykke dig på, så korrespondancen ikke bliver halvhjertet. “Hvad laver du?”, kan let forstås som: “Jeg keder mig, kan du ikke lige underholde mig lidt”. Modsat: “Jeg har lige lavet xx. Det fik mig til at tænke på dig. Hvad laver du, og hvordan går det med xx?”, hvilket viser interesse og måske endda omsorg alt afhængig af, hvad der spørges til.
Hvis vi er meget interesseret i en person, kan det nogle gange være svært at holde igen, eftersom vi gerne vil være i kontakt med vedkommende hele tiden. Men det kan let ødelægge momentum. Derfor kan det også være en god idé at spare lidt på spørgsmålene, eller at opbygge en fortrolighed som kan bære relationen videre, hvilket jeg kommer nærmere ind på nedenfor.
Alternative metoder til at skabe fortrolighed
Det kan være lidt akavet, hvis man er blevet virkelig tætte på skrift, hvorefter man mødes og ikke føler at man kender hinanden lige så godt i realiteten. Dels vil det nogle gange være et antiklimaks, og dels kan det faktisk risikere at ødelægge relationen. Så hvordan kommer vi hinanden nærmere over beskeder uden at det bliver for meget? I kan fx udveksle musik, podcasts, lister med yndlings film etc. Det gør nemlig at I finder forskellige emner, som I kan spinde fælles jokes eller dybere samtaler på. På den måde bygger I videre på jeres relation, og lærer hinanden bedre at kende uden at I krænger jeres inderste ud. Når I deler jeres interesser, kan I lære mere om hinanden og samtidigt udvide hinandens horisonter og bygge en fælles referenceramme og historie. Begge dele opbygger en samhørighed og fortrolighed, som man sagtens kan bygge videre på i realiteten.